SERVICE SAMEN VOOR EEN MOOIERE WERELD

Vanuit ons gevoel voor solidariteit en vrijgevigheid trachten we met Agora Club Belgium de zwakkeren in onze maatschappij een hart onder de riem te steken.
We dragen ons steentje bij door enkele sociale projecten te steunen.

BELGISCH CENTRUM VOOR GELEIDEHONDEN vzw

Ons Nationaal Service Project

“Een hond kan MEER dan blaffen.”

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is geen hondenschool, wél een mobiliteitsorganisatie. In België hebben 2 personen op 100 een visuele beperking. Zich te voet verplaatsen is voor hen vaak een parcours vol hindernissen. Denk maar aan obstakels zoals vuilnisbakken, fietsen op de stoep, verkeerd geparkeerde auto’s en onverwachte werken. Het BCG helpt door blindengeleidehonden op te leiden, zodat blinde of slechtziende personen zich vlotter en veiliger kunnen verplaatsen. 

Elk onderdeel van het traject is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren of kweken we zelf onze honden en geven we hen een vakkundige opleiding. We zoeken voor hen de meest geschikte geleidehondgebruiker en garanderen nazorg tot aan hun pensioen. 

De vraag naar een geleidehond is zeer groot en groeit ieder jaar. Omdat we ervan overtuigd zijn dat mobiliteit een recht is en dat de integratie van blinde of slechtziende personen een stuk makkelijker wordt dankzij de hulp van een professioneel getrainde hond, leveren we de honden gratis af aan personen die hier nood aan hebben. Het trainingstraject van een geleidehond duurt zo’n 2 jaar.

www.geleidehond.be

DE SAMARITANEN

Voedselbedeling in Brussel

“Je hebt nooit echt geleefd als je niet iets hebt gegeven aan iemand die het je nooit zal kunnen teruggeven”

Vanuit onze organisatie “4 Clubs 1 Vision” steunen we VZW “De Samaritanen” die daklozen en hulpbehoevenden in Brussel helpen met een wekelijkse voedselbedeling.

www.les-samaritains.org

CHRISTMAS IN A BOX

“Een hartverwarmend geschenk in koude dagen”

Een ander liefdadig initiatief van “4 Clubs 1 Vision”. Aan het einde van het jaar, toveren we een glimlach op de gezichten van daklozen en minderbedeelden in onze samenleving. Oorspronkelijk werden de “Christmas in a Box” geschenken in de vorm van schoendozen gemaakt. Intussen hebben ze alle vormen en formaten gekregen. De geschenken worden door de clubs geschonken aan een lokale organisatie, of aan de Samaritanen, aan de Restos du Cœur of aan het OCMW, die er op hun beurt voor zorgen dat het bij de personen terechtkomt die het het hardst nodig hebben.